THIS IS THE TITLE

You can add captions too

Kompanija Galfer

Istorija industrije Galfer, C.А.


Maffio Milesi, osnovao je kompaniju 1946. Razlog osnivanja bila je realna i velika potražnja za visoko-kvalitetnim kočionim delovima na tržištu. Osnivač kompanije uvek je govorio “Nemoj da postaneš najveći, postani najbolji”. Verovao je da ukoliko se proizvede 100.000 kočionih pločica, može se napraviti 100.000 problema i glavobolja. Ali ukoliko se proizvode samo 50.000 kočionih pločica, i one budu vrhunskog, beskompromisnog kvaliteta, tada će se ,možda, zaraditi nešto manje novca, ali će se imati i mnogo manje glavobolje, a dobiće se mnogo bolji kvalitet proizvoda. Maffio je bio fanatik po pitanju moto-trka, a njegov sin Giorgio, pre početka rada u porodičnoj kompaniji, bio je vozač u Moto Guzzi fabričkom timu. U bliskoj prošlosti, tačnije 1992, Giorgio se preselio u USA, osnovao Galfer USA i usmerio svoja interesovanja na kočione sisteme za off-road.

1946 Maffio Milesi osniva kompaniju u Barseloni.
1950 Seat počinje svoju proizvodnju i u svaki automobil ugrađuje doboš kočnice Galfer.
1955 Prva doboš kočnica za motocikle (Sanglas)
1965 Prve disk kočnice (Seat 124)
1978 Druga generacija preuzima rukovođenje kompanijom Galfer
1980 Prve disk pločice za motocikle (Ducati)
1987 Prvi frikcioni materijali bez azbesta.
1993 Poslednji kočioni materijali bez azbesta.
1994 Galfer razvija prve kočione pločice za bicikle.
1996 Osnovan CMM Motocomponents S.L. za distribuciju delova za motocikle u Spaniji.
1998 Galfer razvija DISK Wave ® Disk kocnice i patentira ih u Evropi i SAD.
2000 Osnovan je Galfer Auto SL, za distribuciju kočionih proizvoda za automobilskih industriju u Španiji

Kvalitet

GALFER je član FEMFM (Federacije evropskih proizvođača frikcionih materijala), gde učestvuju sa drugim ОЕМ proizvodjačima iz Evrope u izradi priručnika u vezi evropskih normi po pitanju kvaliteta kočionih diskova, kočionih pločica, doboša i kvačila. Ova vrsta aktivnosti omogućava da se evropski normativi implementiraju u GALFER proizvode u cilju pružanja najvišeg kvaliteta proizvoda našim klijentima.  Komercijalne aktivnosti ispunjavaju standarde kvaliteta, kao što su ISO9001: 2000, ESP 11942.


Danas, posle nešto više od pola veka, Galfer se razvio i postao jedan od glavnih proizvođača frikcionih komponenti za automobilsku industriju. Tradicija, iskustvo, poznavanje tržišta i kontiunirano ulaganje u  infrastrukturu i najnovije tehnologije, čini kompaniju GALFER izborom mnogih OEM proizvođača automobila, motora, АТВ, motornih sanki, kartinga i bicikala.
Da bi garantovala odličan kvalitet uz najnapredniju tehnologiju, Galfer zapošljava jedan od najnovijih istraživačkih i razvojnih timova, što ga dovodi na lidersku poziciju na inovativnom planu. Zahvaljujući velikim naporima, Galfer trenutno proizvodi i prodaje proizvode koji ne samo da zadovoljavaju, već i prevazilaze standarde industrije kao što je ECE-R-90.

Galferov centar za istraživanje i razvoj ne zasniva svoj rad samo u svojim laboratorijama, nego takođe testira sve svoje prizvode na trkačkim stazama. Galfer je u velikoj meri zastupljen u mnogim vrhunskim svetskim trkačkim timovima, u raznim klasama. Stečena iskustva u trkama primenjuju se u projektovanju i proizvodnji novih proizvoda, te pomažu da se podigne kvalitet proizvoda na najviši nivo. Ta iskustva i znanje su učinila Galfer prepoznatljivim kao brend, kao ime na međunarodnim moto i auto trkama te se Galfer prepoznaje i kao ime sa pobedničkog podijuma.

Naporni rad tima za istraživanje i razvoj valorizovan je u najnovijim linijama prizvoda koji se nude. Ove linije proizvoda su konstantni tržišni lideri u svojim segmentima. Linija proizvoda “STANDARD” takođe povećava tržišni udeo i stiče popularnost kod krajnjih korisnika.