Kočione pločice (FD)

Prednosti koje pružaju smeše kočionih pločica GALFER su:
- Apsolutno odsustvo zvukova prilikom kočenja
- Progresivnost i precizno doziranje sile kočenja, a samim tim i dobar osećaj pri kočenju. Odličan odziv kočnice u trenutcima kada je najpotrebnija.
- Zbog dobrog balansa u samoj kočionoj smeši praktično potpuno izostaju dobro poznate vibracije
- Minimalna potrošnja diska
- Poseduje veoma veliku otpornost na visoke temperature koje se javljaju tokom kočenja što pruža visoku bezbednost i sigurnost vozača pri uzastopnom i čestom kočenju.

Sve ove karakteristike usklađene su i sa dugim vekom trajanja kočionih pločica za bicikle GALFER. Kočione pločice za bicikle proizvođača GALFER pružaju konstantan odziv na pritisam poluge kočnice, uz visoke porformanse kočenja tokom eksploatacije kočionih pločica, utiču na poboljšanje upravljivosti samog bicikla, pozitivno utiču na bezbednost, te vozač tokom korišćenja dobija na samopouzdanju i pomera granice vožnje napred. Frikcioni materijali koji se koriste pri proizvodnji kočionih pločica posebno su dizajnirani i formulisani za upotrebu u biciklističkom sportu i sve njegove specifičnosti.

Standard

STANDARD G1053

Karakteristike

Kočione pločice STANDARD su pločice koje se mogu koristiti za sve uslove. Ovo je odlično izbalansiran proizvod u smislu sile kočenja, izdržljivosti, dugotrajnosti, progresivnosti i sigurnosti prilikom kočenja. Nisu predviđene za ekstremne uslove.

Pro

PRO G1554T

Karakteristike

Kočione pločice idealne za ekstremne uslove eksploatacije. Perfektne su za ekstremni spust (Extreme downhill) gde su kočioni sistemi pod izuzetnim opterećenjem zbog veoma visokih temperatura koje se pri ovim uslovima eksploatacije stvaraju.
Proces kočenja pri pomenutim uslovima je snažan i dugotrajan, a ove kočione pločice u stanju su da to istrpe bez oscilacija u samoj sili kočenja.

.

Advance

ADVANCE G1851 

Karakteristike

Kočione pločice idealne za ekstremne terene koje karakerišu veoma visoka vlaga (voda) i blato.

Dugotrajnost kočionih obloga u zavisnosti od kvaliteta kočione obloge

Odnos pritiska na ručicu / sila kočenja – kriva kočenja